Connect with us

Social

Șoferii nu vor fi obligaţi să deţină asupra lor permisul de conducere

Cabinetul de miniştri a aprobat proiectul de Lege pentru modificarea unor acte normative, care vizează modificarea Legii nr.131/2007, privind siguranţa traficului rutier şi a Codului Contravenţional nr.218/2008.

În cadrul şedinţei de Guvern, Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a venit cu propunerea de modificare a Legii nr.131/2007 privind siguranţa traficului rutier, care presupune excluderea obligativităţii şoferilor de a deţine asupra lor permisul de conducere în traficul naţional. 

Prin  modernizarea calităţii serviciilor publice, conducătorii auto nu vor fi obligaţi să deţină asupra lor permise de conducere, ei vor putea fi identificaţi de ofiţerii de patrulare în regim digital.

Modificările menţionate prevăd modernizarea şi sporirii calităţii serviciilor publice, prin digitizarea serviciului, reducerea numărului actelor necesare la perfectarea actelor de a conduce vehicule, şi excluderea obligativităţii deţinerii asupra lor a permisului de conducere în traficul naţional. 

Modificările propuse au fost iniţiate în contextul realizării proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, precum şi în vederea implementării acţiunii 3.17 din Hotărârea Guvernului nr.966/2016 pentru aprobarea Planului de acţiuni privind reforma de modernizare a serviciilor publice pentru anii 2017-2021. Poiectul de lege urmează să fie transmis în Parlament spre adoptare. 

Populare