Connect with us

Politică

Socialiștii vin cu inițiativa de a institui moratoriu până la sfârșitul anului asupra controalelor de stat pentru agenții economici

Deputații PSRM vin cu inițiativa legislativă de a institui moratoriu asupra controalelor de stat fiscale și financiare, planificate și inopinate, inclusiv asupra controalelor vamale și posturilor fiscale. Deputatul PSRM, Petru Burduja, vicepreședintele comisiei economie, buget și finanțe, a declarat că această inițiativă este orientată spre susținerea agenților economici care au avut de suferit în urma restricțiilor pandemice și a crizei gazelor.

”Este o practică administrată cu succes în anul 2020 și implementată de guvernul susținut de PSRM și care a dat roade”, a declarat Burduja.

Parlamentarul a menționat că inițiativa le va da posibilitate agenților economici să investească banii economisiți și să evite amenzi și penalități. Moratoriul se propune a fi instituit până la sfârșitul acestui an.
Burduja a solicitat Guvernului PAS să susțină și să avizeze de urgență aceste proiect de lege, astfel ca el să fie aplicat cât mai rapid.

”Din partea statului nu se vede nicio măsură pentru mediul de afaceri și cetățeni. Este regretabil că guvernanții nu implementează vremurile bune promise insistent și că au profitat de încrederea dată de cetățeni”, a declarat socialistul.

În pachetul de proiecte de lege orientate spre susținerea agenților economici și cetățenilor propus de deputații PSRM mai sunt amnistierea fiscală și plafonarea salariilor.

Populare