Connect with us

Politică

Socialiștii i-au amintit lui Mihalko că în Republica Moldova acesta este un oaspete

PSRM îl cheamă la respect ambasadorul UE Peter Mihalko. Potrivit unui comunicat de presă al socialiștilor, în ultima perioadă diplomatul a făcut mai multe declarații scandaloase, care pot fi considerate ca o intervenție gravă în treburile interne ale unui stat suveran.

“În special, șeful misiunii UE în Republica Moldova, Peter Mihalko, într-un interviu acordat portalului Media Azi, și-a permis să facă comentarii dure cu privire la Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Moldova. Vina acestui organ, potrivit diplomatului european, constă în metode insuficiente de combatere a „dezinformării și a știrilor false”, adică cu acele mass-media care exprimă punctul de vedere „greșit”. În același interviu, domnul Mihalko solicită de fapt CCA să introducă cenzura mijloacelor de informare inacceptabile Uniunii Europene”, se arată în comunicat.

PSRM a amintit și de legile votate în Parlament, care de asemenea au fost criticate de Peter Mihalko.

„Poate vă referiți la Legea privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova, care stabilește în țară norme europene de egalitate lingvistică și interetnică? Sau este vorba despre Legea care prevede anularea cenzurii rușinoase a știrilor rusești și programelor informațional-analitice, care a fost introdusă la inițiativa oligarhului fugar Vlad Plahotniuc și a subminat parteneriatul nostru cu Federația Rusă? Sau poate că trimisul UE este nemulțumit de anularea unei alte legi antisociale rușinoase care a pus povara pentru returnarea miliardului furat pe umerii cetățenilor, inclusiv a pensionarilor, familiilor numeroase, mamelor singure? Sau respectatul oficial european nu este mulțumit de Legea privind reducerea vârstei de pensionare pentru cetățenii țării noastre, adoptată de Parlamentul Moldovei? Sau domnului Mihalko nu îi plac legile care consolidează statutul autonomiei găgăuze în Republica Moldova? Sau, poate, în urma solidarității euro-atlantice, șeful Misiunii UE a decis să-și exprime indignarea față de anularea vânzării teritoriului Stadionului Republican către Ambasada SUA?”, întreabă socialiștii.

Partidul Socialiștilor l-a îndemnat pe șeful misiunii UE în Republica Moldova, Peter Mihalko, precum și pe toți reprezentanții corpului diplomatic acreditat în țara noastră, să respecte independența și suveranitatea Republicii Moldova, să respecte statutul unui diplomat și să nu încalce eticheta diplomatică.

Populare