Sistemul MTender: Mai puțină birocrație, economii de peste cinci milioane de lei

14 septembrie 2018 16:290 comentariiVizualizări:
Platforma electronică de achiziții publice Mtender și-a demonstrat eficiența., din momentul lansării sistemului, în ianuarie anul trecut, au fost obținute economii de peste cinci milioane de lei la achiziții de valoare mică, a scris  secretarul de stat de la Ministerul Finanțelor, Iurie Cicibaba, pe Facebook. 
În același timp, a fost simplificată activitatea a peste 450 de autorități publice centrale și locale, care acum înregistrează contracte în trezoreriile regionale fără a pierde timp pe drumuri sau a sta la coadă.
Ca urmare, fiecare al treilea contract de achiziții publice înregistrat la Trezoreria Ministerului Finanțelor după 1 iunie este în format electronic. ”Întreprinzătorii au înțeles că semnătura electronică poate fi utilizată nu doar pentru semnarea rapoartelor fiscale, dar și pentru semnarea contractelor”, a scris oficialul de la Ministerul Finanțelor.
MTender este un sistem electronic al achiziţiilor publice care permite creşterea transparenţei, viteza şi concurenţa achiziţiilor, și contribuie la excluderea definitivă a utilizării hârtiei din acest proces, în mod special la depunerea ofertei. Acest sistem electronic reprezintă doar un element al reformei ample anunţate pe domeniul achiziţiilor publice.
De la 1 octombrie 2018, folosirea acestei platforme va deveni obligatorie pentru achiziții publice.

 

Leave a Reply