Serviciul Fiscal de Stat anunță despre obligația de utilizare e E-facturii începând cu data de 1 iulie, curent

5 iunie 2019 12:350 comentariiVizualizări:

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) anunță că la efectuarea livrărilor în cadrul contractelor de achiziții, furnizorii vor fi obligați să utilizeze, de la 1 iulie,  E-factura, potrivit unor modificări și completări operate la Codul Fiscal în decembrie 2017.

Astfel, la efectuarea livrărilor impozabile cu TVA în cadrul achiziţiilor publice pe teritoriul ţării, subiecții impozabili sunt obligați să prezinte cumpărătorului (beneficiarului) pentru livrarea respectivă factura fiscală electronică (e-factura). Prevederile în cauză nu se aplică pentru livrările de energie electrică, de energie termică, de gaz natural, pentru serviciile de comunicaţii electronice şi serviciile comunale, precizează fiscul.

Entitățile înregistrate ca plătitori a TVA vor avea obligația de emitere a facturii fiscale în format electronic  în cazul în care bunurile/serviciile livrate reprezintă obiecte impozabile cu TVA; bunurile/serviciile sunt livrate de către entitățile ce dețin statut de plătitor a taxei pe valoarea adăugată. De asemenea, livrarea bunurilor/serviciilor are loc în cadrul achizițiilor publice, cadrul legal al cărora este prevăzut prin Legea nr.131/2015 privind achizițiile publice și Regulamentul achiziţiilor publice de valoare mică, aprobat de Guvern.

Leave a Reply