Serviciile de acces la Interne mobil aduc furnizorilor venituri de SUTE DE MILIOANE. Crește puternic numărul utilizatorilor

10 martie 2015 13:420 comentariiVizualizări:

Volumul total al veniturilor provenite din vânzarea serviciilor de acces la Internet la puncte mobile a crescut, în anul 2014, cu 18,2 la sută și s-a ridicat la 482,2 milioane de lei, potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei.

Foto: trm.md

Foto: trm.md

Veniturile cresc ca urmare a majorării numărului utilizatorilor acestor servicii și respectiv a traficului. Numărul total al utilizatorilor care au accesat Internetul la puncte mobile (prin telefon/smartphone, modemuri/carduri/USB) s-a ridicat la 1 milion 688,4 mii, iar rata de penetrare a acestui tip de acces la Internet a atins nivelul de 47,5 la sută.

Numărul utilizatorilor de Internet mobil în bandă largă a crescut în anul trecut cu 16,7 la sută, până la 1 milion 188,4 mii.

Rata de penetrare a serviciilor de acces la Internet mobil în bandă largă a crescut în anul 2014 cu 4,8 puncte procentuale, pînă la 33,4 la sută, pe fondul creșterii puternice a numărului de utilizatori a acestor servicii.

Potrivit datelor raportate de cei trei furnizori de servicii publice de comunicaţii mobile (Orange Moldova, Moldcell şi Moldtelecom), traficul de Internet la puncte mobile a crescut, față de anul 2013, cu 37 la sută..

 

Leave a Reply