Connect with us

Politică

Șeful statului solicită instituțiilor abilitate să verifice toate cererile de înregistrare pentru votarea peste hotare

Președintele Igor Dodon cere organelor abilitate să investigheze eventualele nereguli legate de cererile prealabile de înregistrare la CEC, pentru participarea la alegerile prezidențiale din acest an. Șeful statului a făcut această declarație în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Prime TV.

“Cer organelor de rigoare să investigheze aceste nereguli. Simțim că vor urma surprize-surprize”, a declarat șeful statului, reamintind că CEC a luat decizia, fără precedent, de a deschide peste 200 de secții de votare în afara țării. Igor Dodon a mai spus că cei care vorbesc de pe acum de o eventuală falsificare a scrutinului prezidențial trișează.

“Cei care vorbesc de falsificare de pe acum, înceartcă, de fapt să se victimizeze”, a mai spus Igor Dodon.

Amintim că peste 52 mii de cetățeni cu drept de vot, stabiliți cu traiul peste hotare, s-au înregistrat prealabil, pentru a participa la scrutinul prezidențial din toamna acestui an. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, cele mai multe solicitări (10000) au venit din partea alegătorilor care vor să voteze în Republica Italiană (peste 10 mii). Urmează Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cu circa 8 mii de solicitanți, Federația Rusă, cu peste 5 800 de solicitanți și Germania, cu peste 5000 de solicitanți.

Populare