Connect with us

Politică

Șeful statului nu crede că Moldova va repeta scenariul din Belarus, după alegerile prezidențiale

În Republica Moldova nu se va repeta scenariul din Belarus, după alegerile prezidențiale din acest an. De această părere este șeful statului Igor Dodon.

“Eu nu cred că în Republica Moldova se va ajunge și noi nu trebuie să permitem să se ajungă la un asemenea scenariu. Eu cred că alegerile vor fi organizate corect, liber. Cred că cel care va învinge va avea votul, încrederea din partea majorității cetățenilor Republicii Moldova, iar cel care va pierde trebuie să recunoască, să vină și să-l felicite pe cel care a învins”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Totodată, șeful statului le-a amintit politicienilor din opoziție, care au anunțat mitinguri în susținerea unor candidați, că țara se află în stare de carantină din cauza COVID-19.

„Unii au anunțat mitinguri în susținerea unui candidat. Unde vă grăbiți? Voi erați cei, care spuneați că în timpul pandemiei trebuie să fim mai precauți și acum scoateți oamenii în stradă. Eu nu vreau să risc cu sănătatea oamenilor, dar v-aș arăta ce înseamnă miting. V-aș arăta cum se poate de scos 10, 15, 20 de mii de oameni la miting”, mai spune președintele.

În cadrul emisiunii, președintele a repetat că este pentru organizarea alegerilor în acest an și nu va cere ca scrutinul să fie amânat. Totodată, Igor Dodon pledează pentru alegeri libere și corecte.

Populare