Connect with us

Economic

Șeful statului, despre activitatea Primăriei Chișinău: Susțin pe deplin proiectele de amploare. Am alocat 100 de mil, acum indentificăm alte 20-30 de mil pentru dezvoltarea infrastructurii intracarter

Activitatea Primăriei Chișinău este susținută pe deplin de președintele Igor Dodon, care spune că pentru a pune totul pe roate este nevoie de oameni competenți, precum primarul și colaborare între instituții.

Igor Dodon afirmă că mereu a susținut plenar proiectele de amploare, ce astăzi se află în plină desfășurare în municipiul Chișinău.

Printre acestea se numără reparația și modernizarea străzii Albișoara, unde nu s-a intervenit vreodată de la construcția acesteia și renovarea trotuarelor Pușkin-Bodoni.

„Pentru ambele proiecte fiind alocate 100 de milioane de lei din bugetul de stat. Aceste proiecte integrându-se în programul prezidențial de dezvoltare a infrastructurii rutiere ca și multe altele. Ne propunem pe viitor și nu odată am discutat despre posibilitatea extinderii proiectului ce ține de reparația în curțile blocurilor din oraș”, a declarat Dodon.

În acest sens Guvernul încearcă să indentifice alte 20-30 de milioane pentru dezvoltarea infrastructurii intracarter în anul curent.

Un alt obiectiv cu privire la suburbii este discutată posibilitatea de a renova căile de acces și drumurile din localități. Șeful statului afirmă că în acest an sunt prevăzuți 6 miliarde de lei, de două ori mai mulți bani destinați pentru reparația și construcția drumurilor din Republica Moldova. „Pentru localitățile din municipiul Chișinău sunt prevăzuți 24 de milioane de lei în acest sens”, a menționat președintele.

Igor Dodon a reiterat susținea sa în continuare pentru proiectele ce sunt pe rol și urmează a fi implimentate.

Populare