Connect with us

Politică

Șeful statului: Cei mai aprigi critici de la guvernare nu au făcut nimic pentru agricultori anul trecut

Blocarea străzilor cu tractoarele nu este o soluție pentru situația dezastruoasă în agricultură, iar cei care acum fac politică, în special Maia Sandu și Andrei Năstase, să își aducă aminte ce au făcut pentru agricultori când au condus Guvernul. Declarația a fost făcută de Igor Dodon în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”.

”Îmi scriu agricultorii din mai multe raioane care mă întreabă de ce mă las șantajat de unii agricultori care fac politică. Eu nu vreau să împart agricultorii că fac sau nu politică, acum la toți agricultorii le este greu. Poate voi nu vă dați seama dar cei care vă utilizează, Slusari și alții, ei vor criză politică. Dar criza politică înseamnă că nu veți obține nici acești 1500 de lei, nici suportul din Rusia, de la europeni, americani. Asta înseamnă căderea Guvernului și câteva luni de instabilitate politică în plină criză”, a spus președintele.

Șeful statului susține că cei mai aprigi critici ai guvernării nu au făcut nimic pentru agricultori anul trecut.

”Vă rog, dragi agricultori, aduceți-vă aminte de anul trecut când ați fost bătuți de grindină în august, în special în nordul țării. A venit prim-ministrul Maia Sandu să discute cu dumneavoastră? Cred că trebuie să spuneți mulțumesc și noi toți că avem acest Guvern și nu Guvernul Maia Sandu care nici nu avea să vă atragă atenția”, a menționat Dodon.

Igor Dodon a explicat că suportul de 1500 de lei pe hectar este din sursele pe care le-a depistat Guvernul la această etapă.

”Stimați agricultori, și eu sunt agricultor, am absolvit Universitatea Agrară, vin din sat, de la Sadova, nu sunt în buget 2 miliarde de lei pentru a acorda aceste subvenții. Cei care vă promit și vă scot în stradă lasă să explice de unde? Să tăiem din salarii, pensii? De la drumuri să tăiem? Sau să oprim finanțarea învățământului pentru a aloca acești bani?”, a declarat Dodon.

Populare