Connect with us

Economic

Șeful statului, anunț important despre recuperarea “miliardului furat”: Am reușit să recuperăm și să sechestrăm 6,3 miliarde de lei

Doar în acest an, autoritățile au reușit deja să recupereze și să pună sub sechestru 6,3 miliarde de lei, pierduți în urma jafului de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Președintele Igor Dodon a precizat că acești bani provin doar din surse interne. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unui briefing de presă, organizat după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

“Prejudiciul total cauzat statului de frauda bancară este de 13,3 miliarde de lei. Autoritățile au reușit să recupereze și să sechestreze 6,3 miliarde de lei, doar pe intern, dublu cât până la începutul anului. Au fost transferate deja pe contul BNM  2,5 miliarde de lei și puse sechestre de 3,8 miliarde lei. Precizez, este vorba doar de surse interne”, a spus șeful statului.

Igor Dodon a adăugat că se atestă și o intensificare substanțială a eforturilor pentru recuperarea banilor pe extern.

“Avem 51 de cereri din exterior de recuperare a banilor, iar în timpul apropiat vom începe arestarea activelor în afara țării, bani cash de sute de milioane de dolari”, a precizat Igor Dodon.

Populare