Şeful Direcţiei Juridice a ANRCETI: Activitatea companiei StarNet în unele raioane este ILEGALĂ

10 iunie 2014 14:070 comentariiVizualizări:

Noi acuzaţii de piraterie la adresa companiei StarNet. Şeful direcției juridice a Agenţiei pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, Lilian Platon,a declarat în emisiunea Țara lui Dogaru de la Publika TV că activitatea companiei StarNet în unele raioane din ţară este ilegală.

LPlaton_

”Reprezentanții Agenției au efectuat un control în Râșcani și au constatat că compania StarNet prestează aceste servicii fără deținerea autorizației de retransmisie. Legea comunicațiilor electronice prevede obligațiunea fiecărui furnizor de a se autoriza la CCA și ANRCETI”, a menţionat Platon.

Potrivit preşedintelui Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Marian Pocaznoi, ”în situația de față compania StarNet sau TVBox nu au decât să obțină autorizație de la CCA și să prezinte publicului posturile de televiziune care au dreptul de difuzare pe teritoriul țării. Posturi de televiziune: Rusia 1, Rusia 2, DGSport 1 şi 2 nici nu au dreptul de a fi difuzate pe teritoriul Republicii Moldova Asta nu se numește piraterie”.

Reprezentanții companiei Starnet resping acuzaţiile. Ei spun că activitatea lor nu este reglementată de lege, iar retransmiterea unor posturi se datorează tehnologiilor performante pe care le utilizează.

‘Suntem învinuiţi că am rămas în urmă cu tehnologia. Nu am rămas în urmă la nivel de tehnologie, noi am rămas în urmă la capitolul piraterie”, a declarat reprezentantul Asociaţiei Patronale a Radiodifuzorilor, Ghenadie Osoianu.

 

 

Leave a Reply