Ședință matinală la Guvern. Semnarea a trei acorduri cu Comisia Europeană în sumă de 42,5 milioane euro, aprobate

23 iulie 2019 8:231 comentariuVizualizări:

Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința din 23 iulie, hotărârea cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului și semnarea Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind consolidarea supremației legii și a mecanismelor anticorupție. Documentul prevede o finanțare de 8 milioane de euro din partea Comisiei Europene și 490 mii de euro, ce urmează a fi oferiți de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei.

Obiectivul Acordului este de a contribui la prevenirea și combaterea corupție, inclusiv dezvoltarea toleranței zero față de corupție în rândul cetățenilor Republicii Moldova, consolidarea mecanismelor anticorupție, incluzând în special mecanismele de investigare și urmărire penală, funcțiile de recuperare a bunurilor, declararea averii, conflictele de interese și prevenirea corupției.

Guvernul a mai aprobat hotărârea privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană „Suport pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE. Acordul va fi finanțat din bugetul UE prin Instrumentului European de Vecinătate. Costul total al proiectului este de 10,7 milioane de euro.

O a treia hotărâre vizează inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind susținerea economică incluzivă a regiunilor Cahul și Ungheni.  Costul total al Programului este estimat la 23,5 milioane euro, dintre care 23 milioane vor fi oferiți de Uniunea Europeană și 500 mii de PNUD.

1 Comment

Leave a Reply