Connect with us

Social

Sancțiuni pentru șoferii care lipesc pe mașini mesaje sau cuvinte obscene

Șoferii pot fi sancționați dacă își lipesc pe mașini autocolante cu mesaje sau cuvinte obscene. Acestea pot fi calificate ca publicitate amorală, care se sancționează cu amendă până la 300 de lei. Precizările au fost făcute pentru IPN de către ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia Golovco, în contextul unor imagini expediate redacției.

În imaginile foto trimise pe adresa redacției IPN apare un automobil, surprins în traficul rutier din capitală, care are pe parbrizul din spate un autocolant cu un cuvânt vulgar. INSP s-a autosesizat referitor la aceste imagini și urmează să identifice șoferul.

Natalia Golovco a precizat că oricine este martor la astfel de situații poate sesiza poliția, iar în consecință urmează sancționarea celor care admit publicitate amorală și utilizarea limbajului obscen.

Potrivit legislației în vigoare, se consideră amorală publicitatea care încalcă normele unanim acceptate ale umanismului și moralei prin ofense, comparații și imagini defăimătoare privind rasa, naționalitatea, profesia, categoria socială, vârsta, sexul, limba, convingerile religioase, filozofice, politice și de alt gen ale persoanelor fizice. De asemenea, este vorba despre ceea ce defăimează operele de artă ce constituie patrimoniul culturii naționale și universale sau discreditează simbolurile de stat și cele religioase, moneda națională a Republicii Moldova și a altor state.

Populare