Salvatorii micilor fotbalişti din grota inundată din Thailanda, decoraţi de regina Elisabeta a II-a

1 ianuarie 2019 9:150 comentariiVizualizări:

Cei şapte scafandri britanici care au salvat, în luna iulie, o echipă de fotbal de copii din Thailanda dintr-o grotă inundată se numără printre personalităţile care vor fi decorate de regina Elisabeta a II-a, potrivit listei tradiţionale de distincţii regale de Anul Nou făcută publică vineri seară, relatează AFP.

„A fost o muncă de echipă şi sunt foarte onorat că a fost recunoscută, în special pentru că nu te apuci de o astfel de operaţiune de salvare aşteptând un astfel de rezultat”, a declarat Vernon Unsworth, unul dintre salvatori. „După ce i-am salvat pe toţi aceşti copii, este cireaşa de pe tort”, a adăugat el.

În total 1.148 de persoane vor fi decorate, dintre care 43 pentru participarea la eforturile de salvare de după atentatele care au lovit Manchester şi Londra în 2017, soldându-se cu 35 de morţi.

Printre numele prezente pe această listă se află cel al lui Christopher Nolan. Regizorul unor filme ca „Inception”, „Memento” sau trilogia „The Dark Knight”, care a fost nominalizat în acest an la Oscaruri pentru „Dunkirk”, va fi făcut comandor al Ordinului Imperiului Britanic.

Autor al trilogiei „Materiile întunecate”, scriitorul de fantasy Philip Pullman a fost făcut cavaler al Ordinului Imperiului Britanic pentru servicii aduse literaturii.

Comedianul Michael Palin devine, la rândul lui, primul membru al grupului de umor Monty Python care primeşte titlul de cavaler. Reconvertit în producător de documentare şi scriitor de impresii de călătorie, el este decorat pentru servicii aduse „culturii şi geografiei”.

Şi în contextul în care Marea Britanie se pregăteşte să părăsească Uniunea Europeană, deputatul John Redwood, unul dintre susţinătorii vocali ai Brexitului, a fost ridicat şi el la rangul de cavaler al Ordinului Imperiului Britanic.

Leave a Reply