Connect with us

Externe

Rusia și China au decis să își aprofundeze cooperarea militară

Rusia și China au căzut de acord să-și aprofundeze cooperarea în probleme de apărare, cu accent pe desfășurarea de exerciții comune, a declarat luni la Moscova Consiliul de Securitate al Federației Ruse, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

„Părțile au convenit asupra cooperării militare în continuare cu accent pe exerciții și patrule comune, precum și pe întărirea contactelor dintre Statele Majore Generale”, se arată într-un comunicat.

Difuzarea comunicatului are loc în timp ce secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, vizitează China pentru a purta consultări de securitate și a avea întâlniri cu oficiali. 

Rusia și China și-au aprofundat cooperarea în ultimii ani, deși președintele rus, Vladimir Putin, a recunoscut „preocupările” Chinei cu privire la situația din Ucraina la un summit în Uzbekistan săptămâna trecută. 

China s-a abținut să condamne operațiunea Rusiei împotriva Ucrainei sau să o numească „invazie”, în timp ce Kremlinul consideră războiul drept „operațiune militară specială”.

Populare