Connect with us

Externe

România: Numărul morților, fără precedent de la al Doilea Război Mondial

Profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD, susține că numărul de morți înregistrat în ultima săptămână este fără precedent de la al Doilea Război Mondial.

„Preocuparea foarte mare este legată de numărul uriaș de cazuri și de numărul extrem de mare de decese – suntem pe primul loc în lume în ceea ce privește mortalitatea raportată la populație. 

Una dintre soluții (propuse de OMS – n.r.) este creșterea numărului de persoane vaccinate – asta e o soluție care poate să prevină valurile ulterioare, în primăvară, mai ales”, a declarat Alexandru Rafila luni, la un post TV, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

„În ultima săptămână au fost 2.300 de morți, este fără precedent, cred, după al Doilea Război Mondial”, a mai spus Rafila.

„Numărul de decese va trena după câteva săptămâni de la înregistrarea acestui număr mare de cazuri, adică avem o rată de fatalitate de circa 3% în ceea ce privește decesele și asta este extrem de mult la numărul uriaș de cazuri pe care îl avem”, a mai specificat medicul.

Populare