Reprezentantul special al OSCE, Franco Frattini, ar putea efectua în timpul apropiat o vizită la Chișinău

25 aprilie 2019 14:500 comentariiVizualizări:

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, ar putea efectua în timpul apropiat o vizită la Chișinău.

Foto: gov.md

Despre aceasta a anunțat șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch la o întâlnire cu viceprim-ministrul pentru reintegrare Cristina Lesnic.

Cei doi oficiali au abordat, printre subiectele de actualitate, probleme cu care se confruntă localnici din Varnița după unele decizii ale administrației separatiste transnistrene. Potrivit vicepremierului Cristina Lesnic, este necesară implicarea mediatorilor în procesul de negocieri în acest caz, pentru a detensiona situația şi a stopa acțiunile cu caracter provocator din partea Tiraspolului.

Foto: gov.md

Printre subiectele discutate a figurat şi problematica respectării drepturilor omului în regiunea transnistreană. Chișinăul susține că este necesară mobilizarea eforturilor pentru a asigura asistență victimelor ale căror drepturi şi libertăți au fost lezate. Cristina Lesnic a subliniat și  necesitatea eliminării impedimentelor artificiale în calea liberei circulații pentru cetățenii Rep. Moldova.

Autoritățile de la Chișinău au accentuat necesitatea finalizării procesului de expertizare tehnică a podului de la Gura Bâcului şi a efectuării lucrărilor de reparație, cu suportul Misiunii OSCE.

Leave a Reply