Connect with us

Politică

Reprezentanții diferitor culturi, limbi de comunicare și confesii trăiesc în pace și armonie pe acest pământ, a declarat Igor Dodon la ONU

Președintele Igor Dodon a vorbit în cadrul Adunării Generale a ONU despre caracterul polietnic și multicultural al statului moldovean. În cadrul discursului susținut în două limbi la cea de-a 75 sesiune, șeful statului a declarat că una din condițiile de bază ale dezvoltării statului este respectul reciproc manifestat de națiunile care locuiesc în Republica Moldova. 

”Reprezentanții diferitor culturi, limbi de comunicare și confesii trăiesc în pace și armonie pe acest pământ, lucrează pentru binele și consolidarea țării, ceea ce a contribuit la dezvoltarea statalității moldovenești de mai bine de 660 de ani” a spus Igor Dodon.

Potrivit șefului statului, conducerea Republicii Moldova depune toate eforturile pentru a păstra atmosfera prietenească și de respect reciproc între oamenii de diferite naționalități și confesii. Președintele a mai declarat că limba rusă are statut de limbă de comunicare între diferite națiuni care locuiesc în Moldova.

Populare