Connect with us

Politică

Reniță: Sandu va folosi CSS pentru a bruia audierile din Parlament pe cazul Ceaus

De ce președintele Maia Sandu a hotărât să convoace tocmai mâine Consiliul Superior al Securității? Din întâmplare, probabil, tot pentru mâine a fost programată acum câteva zile ședința Comisiei parlamentare pentru cazul Ceaus. Ce coincidență..!

Comparați, din curiozitate, interesul audienței mass-media pentru subiectele abordate, precum și  impactul lor. Asupra cazului Ceaus sunt invitate să se pronunțe în premieră organe de stat, precum MAI, Ministerul de externe, Procuratura Generală și SIS. La CSS, în schimb, se va discuta teoria chibritului cu aplicare la piața financiară nebancară și situația răsuflată de la întreprinderea ,,Calea Ferată din Moldova” în prag de faliment. Aceste două subiecte se referă la competențele președintelui țării și CSS, tot așa ca lumina lunii la creșterea stâlpilor de telegraf.

Prin urmare, dacă luăm în calcul ordinea în care au fost luate deciziile de convocare a celor două ședințe și diferența de timp între ele, deducem fără greutate, că echipa de PR a Maiei Sandu va încerca să folosească mâine ședința CSS ca dispozitiv de bruiere a Comisiei Ceaus. E cazul să mai lămurim, de ce? Trucul mediatic al Președinției ar putea, totuși,  să reușească …

Editorial de Valeriu Reniță

Populare