Connect with us

Politică

Reacția unui jurnalist unionist la refuzul Maiei Sandu de a merge la dezbateri: E lipsă de respect față de oameni

O dezbatere electorală între Maia Sandu și Igor Dodon ar însemnat o discuție față în față între doi oameni care cred că pot conduce o țară, e o manifestare de respect față de oamenii care își pun speranță în ei, față de suporterii lor.

De această părere este jurnalistul Nicolae Federiuc, care se declară dezamăgit de faptul că lidera PAS, Maia Sandu, a refuzat să participe la singura rundă de dezbatari din turul doi, care urma să se desfășoare miercuri.

“Întotdeauna, campionul se stabilește în urma unei confruntări directe, la propriu, în fața ambelor galerii, care, datorită acestui fapt, se adună împreună. În acest fel, învingătorul obține legitimitate, este acceptat, inclusiv de cei învinși. Dar când vine întâi unul și-și arată mușchii, ș-apoi pleacă și vine celălalt și face același lucru, dispare competiția în sine. Nu mai există emoție, entuziasm, totul se transformă într-o hărțuială banală, dominată de neîncredere și lipsă de curaj, de frica de a-ți privi în ochi adversarul”, scrie Nicolae Federiuc, într-o postare pe Facebook.

Populare