Connect with us

Politică

Reacția Maiei Sandu la reținerea lui Alexandru Stoianoglo

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu o reacție după reținerea lui Alexandru Stoianoglo. Într-o postare pe Facebook, șefa statului scrie că își dorește să fie respectată legea, iar oricine a comis ilegalități, să plătească.

„Așteptările cetățenilor Republicii Moldova sunt legitime: un trai mai bun într-o țară eliberată din strânsoarea clanurilor corupte. Oamenii cer dreptate. Instituțiile statului responsabile de lupta anticorupție trebuie să țină cont de aceste așteptări și să acționeze mereu în conformitate cu legea.

Decizia de ieri de analiză a sesizării care-l vizează pe Procurorul General aparține Consiliului Superior al Procurorilor, iar decizia de reținere a acestuia aparține procurorului desemnat de CSP. Ca Președinte al țării îmi doresc ceea ce își doresc cetățenii: să fie respectată cu strictețe legea, să nu fie comise abuzuri, iar oricine a comis ilegalități să plătească, conform legilor în vigoare”, se arată în mesajul președintei.

Stoianoglo a fost escortat aseară de mascații SIS și procurori din clădirea Procuraturii Generale, după circa trei ore de percheziții în sediul PG.

Populare