Războiul neîncheiat dintre Rusia şi Japonia în Arhipelagul Kurile ar mai putea dura ani întregi, anunţă Kremlinul

12 martie 2019 15:121 comentariuVizualizări:

Administraţia de la Kremlin a transmis marţi că discuţiile cu Japonia, menite să rezolve disputa teritorială dintre cele două ţări, sunt foarte complexe şi ar putea dura ani întregi, relatează Reuters și Mediafax.

Insulele Kurile, cunoscute drept Teritoriile Nordice în Japonia, sunt un motiv de dispută pentru cele două ţări. Rusia şi Japonia nu au semnat niciodată un tratat formal pentru a pune capăt ostilităţilor după Al Doilea Război.

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe participă frecvent la discuţii cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a găsi o soluţie şi pentru a încheia disputa teritorială. Momentan, cei doi lideri nu au ajuns la nicio concluzie.

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, ar putea face o vizită oficială în luna martie sau aprilie în Japonia, pentru a se întâlni cu omologul său japonez Taro Kono. Cei doi oficiali vor discuta despre încheierea unui tratat de pace, conform declaraţiilor unor surse guvernamentale.

1 Comment

  • Își poate aduce aminte cineva vre-un caz cînd RUSIEA A PLECAT BINEVOL DIN TERITORIILE ocupate?Nu cred că există așa caz.PUR ȘI SIMPLU ei dacă au pășit pe un teritoriu se țin de el ca de al său.Pot să-ți dea ceva ce nu le-a aparținut nici odată,cum au făcut-ob cu Româniea când i-a dat DOBROGIA,UN TERITORIU aproape sălbatic,iar în schimb i-a luat Basarabia,cu o infrastructură bine dezvoltată.Rusiea găsește motive și acolo unde ele nus,numaqi săși demonstreze măreâiea, indiferent de adevăr,de bunul simț.La Istambul și-a dat cuvântul că-și va retrage trupele și armamentul din Republica Moldova până în anul 2000,și-a datm cuvântul,dar ce-i pentru dânsa un cuvânt?ea l-a dat ea îl ia.
    Asta-i.

Leave a Reply