Connect with us

Politică

Răspunsul lui Vlad Filat după ce PAS a respins propunerea liberal-democraților de a forma un bloc comun

Președintele PLDM, Vlad Filat, a venit cu o reacție după ce PAS a respins propunerea liberal-democraților de a forma un bloc comun pentru prezidențiale. Într-o postare pe Facebook, politicianul a scris că decizia de a propune formarea unui bloc a fost luată după consultările cu PPE.

“Din păcate, reacția PAS a fost un fel de răzmeriță țâfnoasă și fudulă acompaniată de insinuări și atacuri la persoană executate prin tot felul de elemente interpuse” , scrie Filat.

Fostul premier a mai precizat că apreciază sincer “înțelepciunea politică a celor din PPDA, care deși nu au răspuns direct invitației la dialog, au demonstrat corectitudine” .

Vlad Filat a venit și cu o reacție la atacurile împotriva lui.

“Reamintesc celor care se grăbesc în a da aprecieri blamabile, că cele două cereri depuse de mine la CtEDO au fost comunicate guvernului Republicii Moldova, iar adevărul va triumfa doar într-un act de justiție veritabil. Măcar de dragul teoriei statului de drept, ar trebui să aibă bunul simț și răbdare, altfel nu fac decât să perpetueze narațiunile propagandei plahotniuciste”, spune Filat.

Într-un final, președintele PLDM a precizat: “Noi, putem fi loviți, înfrânți, putem fi distruși, dar niciodată nu vom fi subordonați cuiva. Nici eu și nici colegii mei nu am fost și nu suntem cuiva datori sau subordonați. Alții ne sunt datori, dar asta este o altă temă” .

Populare