Connect with us

Politică

PUG-ul, analizat și dezbătut de experții ruși și locali. Ion Ceban: În urma discuțiilor dintre cele două părți, experții ruși vor înainta mai multe scenarii

O nouă ședință de lucru cu privire la elaborarea Planului de amenajare a teritoriului municipiului Chișinău a avut astăzi la Primărie, cu participarea proiectanților din Federația Rusă, membri ai Asociației „Master’s Plan”.

În cadrul întrevederii, discuțiile s-au axat pe subiecte de dezvoltare a municipiului Chișinău și a problemelor identificate în domeniile specifice de activitate. Astfel, pretorii sectoarelor au propus mai multe scenarii cu privire la îmbunătățirea zonelor ce le administrează, dar și problemele cu care se confruntă. În urma discuțiilor dintre cele două părți, experții ruși vor înainta mai multe scenarii și strategii de îmbunătățire/remediere a situației.

„Am rugat pretorii și directori subdiviziunilor să dea dovadă de maximă deschidere în discuțiile cu experții ruși, pentru că avem câteva obiective exacte de îndeplinit și doar împreună le putem realiza într-un termen cât mai scurt.  Mulțumesc colegilor din Moscova pentru elaborarea acestor documente atât de importante pentru Chișinău, dar și pentru toată țara.

Tot astăzi, membrii Asociației „Master’s Plan” vor prezenta rezultatele analizei prealabile privind situația pe teren și a planului de lucru pentru elaborarea Planului de amenajare a municipiului Chișinău”, a declarat primarul general Ion Ceban.

În ședință va avea loc prezentarea Grupului de lucru privind supravegherea procesului de elaborare a concepției de dezvoltare a municipiului Chișinău și a Planului Urbanistic General. Aceasta va fi prima ședință a grupului, ulterior se va da start activității acestui grup responsabil de supravegherea lucrărilor ambelor proiecte: PAT al municipiului și a PUG al orașului Chișinău.

Populare