PSRM anunță că nu va susține un guvern minoritar și că o vrea pe Zinaida Greceanîi speaker, mai vrea Ministerul Apărării și pe cel de Externe

9 aprilie 2019 10:531 comentariuVizualizări:

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a spulberat visul Maiei Sandu despre un guvern minoritar. Secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, a declarat, la un briefing de presă că formațiunea a elaborat un set de propuneri pentru negocierea viitoarei majorități și că își dorește să împartă responsabilitatea pentru guvernare, scrie timpul.md 

Foto: socialistii.md

Mai mult, socialiștii, ca fracțiune parlamentară cu cel mai mare număr de mandate, își doresc și funcția de președinte al Parlamentului și o propune pentru postul de speaker pe șeful formațiunii, Zinaida Greceanîi. De asemenea, PSRM insistă ca în viitorul Guvern să gestioneze domeniile Afacerilor Externe și Apărării.

În acest mod, PSRM a făcut scrum planurile PAS și PPDA, care au anunțat că au nevoie de voturile socialiștilor doar pentru a-și promova propria agendă. Mai mult, Maia Sandu, liderul PAS, a declarat aseară, la un post TV, că nu va vota pentru un speaker socialist.

1 Comment

  • Maia Sandu a vrut sa conduca tara cu 14 deputati? E proasta sau se face? Alegerile au aratat ca lumea nu are incredere in ea!

Leave a Reply