Connect with us

Politică

Protestele de la Giurgiulești, în apărarea grâului din rezerva de stat, sunt create artificial, spune Slusari

Protestele de la Giurgiulești, în apărarea grâului din rezerva de stat, sunt create artificial și coordonare din umbră de către persoane cu interese ascunse. Despre aceasta vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, a scris pe pagina sa de Facebook.

“Grâul transportat în Giurgiulești nu are nimic cu rezerva de stat. Nu am nici un motiv să aranjezi pe acest Trans Oil, întrucât este un monopolist, care în mod ostil preia afacerile fermierilor mici și mijlocii. Lupt cu acest monstru peste 10 ani și l-am sesizat de trei ori la Consiliul Concurenței. Mai mult ca atât, degrabă voi ieși cu inițiativa legislativă ca agroholdinguri să fie lipsite de subvenții. Însă, cert este că Agenția de Rezerve Materiale a eliberat grâu din rezerve altui agent economic și acest grâu a rămas în țară”, a scris Slusari.
Slusari mai spune că unul dintre scopurile acestei campanii este de a denigra Platforma DA.
“Se aplică principiul unui regim autoritar – cine nu este cu noi, este împotriva noastră. Se pronunță doar numele meu, chiar dacă Parlamentul nu are nici o tangență cu gestionarea rezervelor de stat, iar eu nu dețin măcar funcția de vicepreședinte al comisiei agricultură”, spune Slusari.

Populare