Connect with us

Politică

Proprietăți de peste hotare ale lui Vladimir Plahotniuc, estimate la peste 160 milioane de lei, urmează a fi puse sub sechestru

Proprietăți de peste hotare ale lui Vladimir Plahotniuc, estimate la peste 160 milioane de lei, urmează a fi puse sub sechestru. Procuratura Generală anunță, printr-un comunicat de presă că, că autoritățile din România, Franța și Elveția, vor pune sechestru pe averea lui Plahotniuc după ce  în instanță s-au prezentat probe suplimentare că beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite este anume Vladimir Plahotniuc.

Este vorba despre vilele învinuitului din Elveția, Franța și România, 5 autoturisme și o barcă, înregistrate în Elveția. Urmează a fi sechestrate și 9 apartamente, înregistrate pe numele soției acestuia, precum și  4 autoturisme, înregistrate în Republica Moldova. Setul de acte, cu traducerile de rigoare, au fost expediate autorităților din cele trei țări pentru a fi puse în executare.

”Procurorii au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale și Serviciul de Informații și Securitate, care demonstrează că, beneficiarul efectiv al proprietăților este învinuitul, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele unor terți”, anunță Procuratura.

Potrivit organului de urmărire penală, aceste bunuri ar fi rezultat din banii sustrași din sistemul bancar, iar pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiuni, procurorii au insistat pe instituirea sechestrului pe proprietățile acestuia din țară și de peste hotare.

La începutul verii, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana a admis doar unul din cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe 10 imobile, și anume, 6 apartamente și 4 încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 de milioane de lei. Toate proprietățile învinuitului, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, deja au fost sechestrate.

Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Populare