Proiectul „Prima Casă” a impulsionat piața imobiliară. Numărul clienților care s-au adresat la companiile imobiliare a crescut cu aproximativ 20 la sută

10 aprilie 2018 16:124 comentariiVizualizări:

În mai puțin de o săptămână (2-6 aprilie) numărul clienților care s-au adresat pentru consultații la companiile imobiliare a crescut cu aproximativ 20 la sută, declară Uniunea Agențiilor Imobiliare (UAI).

„Suntem suprasolicitați pe segmentul apartamentelor cu o cameră și două. Practic toți caută o locuință pe care să o cumpere prin intermerdiul „Prima Casă”, afirmă Andrian Toderașcu, președintele UAI.

Potrivit lui, noile circumstanțe au determinat companiile imobiliare să desemneze cel puțin câte un agent care se ocupă exclusiv de clienții interesați să cumpere un apartament prin intermediul „Prima Casă”.

Experții afirmă că pe lângă rata redusă, cel mai important element în acest program imobiliar este contribuția inițială redusă. Dacă în cazul creditelor imobiliare clasice avem nevoie de bani ce acoperă minim 30 la sută din costul locuinței, prin intermediul „Prima Casă” e suficient și 10%.

Odată ce programul guvernului a devenit operațional, Uniunea Agențiilor Imobiliare a lansat un spot inedit, prin care vrea să convingă moldovenii că agenții imobiliari autorizați le sunt parteneri și nicidecum intermediari care umflă artificial prețurile.

4 Comments

  • Niciodata nu m-am gindit ca aceasta guvernare poate implimenta asa proiecte importante pentru societate.

  • Fiind unul dintre cele mai tari proiecte din ultimii ani, asta este una dintre sansele de a ne putea dezvolta la noi acasa! Vrem sa aplicam si noi

  • mulți critică proiectul, dar e o oportunitate reală pentru tineri de a beneficia de un credit garantat de stat pentru a-și procura o locuință proprie!

  • E o ocazie reală pentru tinerele familii de a face primul pas pentru a avea un viitor acasă în Moldova! Mulți plătesc lunar chiria și mai mult, dar nu trăiesc în casa lor – iar prima casă va ajuta în acest sens destul de mult după cum se pare !

Leave a Reply