Programul Prima Casă: 379 de familii și tineri necăsătoriți au primit deja credite pentru procurarea locuințelor

13 septembrie 2018 14:052 comentariiVizualizări:

Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii anunță că 379 de familii și tineri necăsătoriți au primit deja credite pentru procurarea locuințelor sau le-au fost acceptate solicitările de finanţare.

De asemenea, relevă sursa citată, în cadrul programului „Prima Casă” au fost depuse, în total, 420 de cereri. Pentru compensații „Prima Casă 2” au fost depuse 47 de cereri, dintre care 24 sunt în curs de finanțare. Alte 56 de dosare au fost depuse pentru „Prima Casă 3”, 37 dintre acestea fiind în proces de finanțare.

Programul “Prima Casă”, lansat de Guvern, este destinat cetăţenilor care au până la 45 de ani, sunt angajați oficial şi care nu au alte credite ipotecare. Statul garantează 50 la sută din soldul creditului acordat. Costul locuinţei nu trebuie să depăşească un milion de lei, iar rata inițială este de 10 la sută din preț. Bugetarilor statul le achită jumătate din creditul luat pentru procurarea apartamentului (Programul Prima Casă 2), iar familiilor care au copii, statul îl compensează în funcţie de numărul acestora (Programul Prima Casă 3

2 Comments

  • Multe visuri au devenit realitate pentru acesti tineri si de acum incolo se vor putea bucura de locuinte proprii si vor scapa de faptul ca trebuie sa achite sute de euro pentru gazda!

  • E o posibilitate foarte buna pentru tineri de a ramane in Moldova, deoarece rata de dobanda a devenit una foarte buna si rentabila. Sper ca in asa mod, tinerrii vor ramane in tara si isi vor forma familii aici

Leave a Reply