Connect with us

Politică

Procurorul general: Anchetatorii, care investighează furtul miliardului, se confruntă cu mai multe blocaje

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, susține că anchetatorii, care investighează furtul miliardului din sistemul bancar al Republicii Moldova se confruntă cu mai multe blocaje. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă.

„Societatea trebuie să cunoască, la această etapă, practic nimeni nu conlucrează cu ancheta. Cei implicați în fraudă, până în prezent sunt speriați. În schimb, sunt în plină acțiune structurile care ripostează imediat oricărui efort al anchetei. Se exercită influențe asupra celor implicați în procesul investigativ. Figuranților li se oferă suport și consultanță juridică. Este influențat chiar și sistemul judecătoresc”, a declarat Stoianoglo.

Potrivit procurorului general, blocaje există chiar și pe interiorul procuraturii.

„Procurori implicați în mușamalizările anterioare pe dosar, își duc ”misiunea” mai departe, iar pentru a-și justifica acțiunile anterioare – continuă să acționeze în detrimentul aflării adevărului. Sunt scurse, controlat, în presă, datele urmăririi penale – totul în favoarea și interesul figuranților și persoanelor cointeresate pe dosar”, a mai spus Alexandr Stoianoglo.

Populare