Connect with us

Politică

Procurorul general a dispus crearea unui grup de urmărire penală în cazul polițistului răpit la Camenca

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a dispus retragerea din gestiunea Procuraturii raionului Florești a dosarului inițiat pe faptul “răpirii unei persoane” și “uzurparea de calități oficiale” și transmiterea pentru continuarea urmăririi penale Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Despre aceasta Procuratura generală a anunțat printr-un comunicat de presă.

În aceiași ordine de idei, Procurorul General a dispus formarea unui grup complex de urmărire penală în care, pe lângă procurori specializați, au fost incluși și procurori din cadrul Procuraturii din Florești, ofițeri de urmărire penală din cadrul DGUP al MAI, ofițeri de investigații din cadrul INI al MAI și ofițeri de investigații din cadrul SIS care urmează să asigure o anchetă eficientă pe acest caz în vederea identificării, reținerii și tragerii la răspundere a persoanelor vinovate.

Amintim că un ofițer de poliție din cadrul Inspectoratului Florești a fost răpit de către structurile de forță nerecunoscute din regiunea transnistreană. Potrivit legislației Republicii Moldova, pentru aceste acțiuni persoanele care se fac vinovate riscă până la 10 ani.

Populare