Connect with us

Politică

Procurorii au semnat 50 de acorduri de colaborare cu instituțiile altor state pentru a recupera miliardul furat

Procurorii au semnat 50 de acorduri de colaborare cu instituțiile altor state pentru a recupera miliardul furat. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

„Pe extern abia acum noul procuror general a început o activitate mai dinamică. Cu 50 de instituții externe sunt acorduri de colaborare pentru a întoarce banii. 150 mln de dolari sunt în Dubai. Organele noastre spun că sunt din miliard. Știți că se judecă nu știu cu cine, Plahotniuc cu cineva se judecă. Sarcina de bază este de a pune aresturi pe bunuri din afara țării. Organele noastre știu unde și ce active au fost procurate pe acești bani”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a reiterat că persoanele, care se fac vinovate de furtul miliardului trebuie să răspundă pentru infracțiunea săvârșită.

„Trebuie să punem la dubă pe cei implicați. Plahotniuc și Șor au fugit, o parte sunt aici, o parte sunt arestați, o parte sunt tare борзые prin Parlament și sper că la o anumită etapă o să le vină rândul”, a mai spus președintele.

Doar în acest an, autoritățile au reușit deja să recupereze și să pună sub sechestru bunuri de 6,3 miliarde de lei, pierduți în urma jafului de la Banca de Economii, Banca Socială ți Unibank. Președintele Igor Dodon a precizat că acești bani provin doar din surse interne.

Populare