Problemele din mediul de afaceri discutate de Vlad Plahotniuc și oamenii de business într-o întrunire AOAM

10 iunie 2016 8:1514 comentariiVizualizări:

Aproximativ 100 de antreprenori și dezvoltatori, reprezentând companii autohtone și din străinătate, au participat astăzi la o dezbatere cu privire la soluțiile de îmbunătățire a climatului de afaceri și investițional din țara noastră. Evenimentul a fost găzduit de către Vlad Plahotniuc, fondator al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova. 

Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

În cadrul discuțiilor, au fost dezbătute o serie de măsuri, proceduri și politici care afectează activitatea companiilor, precum și pașii care ar trebui realizați pentru corectarea sau îmbunătățirea acestora.

La discuție au participat și s-au implicat oameni de afaceri care își desfășoară activitatea de ani de zile în Republica Moldova, reprezentând domenii diverse, precum construcții, financiar-bancar, comerț, agricultură, IT și telecomunicații, industrie, servicii, imobiliar.

”Am avut astăzi un dialog deschis și constructiv cu reprezentanții mediului de afaceri, am discutat despre problemele din acest domeniu și soluțiile pentru rezolvarea lor. Vom mai avea astfel de întâlniri, pentru că ne ajută să identificăm o viziune comună asupra dezvoltării mediului de afaceri, ceea ce ne-a lipsit atât de mult de-a lungul anilor.

Îmi propun ca în comun să analizăm și modalitățile mai eficiente de cooperare cu autoritățile statului, ca să îmbunătățim condițiile în care activează oamenii de afaceri. Consider că întâlnirea de astăzi va fi de bun augur pentru o mai bună dezvoltare a business-ului moldovenesc de acum încolo”, a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook Vlad Plahotniuc..

Demersul face parte din seria consultărilor demarate de AOAM pentru consolidarea unui mediu de afaceri predictibil și stabil în Republica Moldova. Potrivit reprezentanților AOAM, mai multe astfel de discuții constructive vor fi organizate în perioada următoare, sub forma unor grupuri de lucru tematice.

14 Comments

 • Cristina Voinovan

  Acesti 100 de oameni de afaceri sunt pilonii tuturor veniturilor din Moldova, iar astfel de intruniri sunt foarte binevenite, deoarece problemele din mediul de afaceri trebuie discutate si rezolvate. Vlad Plahotniuc este un om de afaceri de succes si este un exemplu atit pentru colegii sai, cit si pentru generatia tinara.

 • Important ca acești oameni de afaceri să nu uite și de oamenii simpli, faptul că ei vor achita impozitele necesare, înseamnă un suport bun la buget. Dar un moment și mai important este caaceștia să dezvolte afaceri care vor genera locuri de muncă – atît de necesare pentru RM.

 • E bine ca în comun să analizeze și modalitățile mai eficiente de cooperare cu autoritățile statului, ca să îmbunătățeasca condițiile în care activează oamenii de afaceri.

 • Este nevoie de astfel de intalniri pentru a depista problemele din sectorul afacerist si pentru a crea conditii pentru afacaeristii ce ar putea sa investeasca in Moldova.

 • veaceslav

  Mediul de afaceri este unul foarte important atat pentru crearea locurilor de munca, dar de asemenea si pentru bugetul statului. Este absolut necesar pentru ca statul sa faciliteze si sa motiveze cetatenii sa activeze in Moldova.

 • Moldova este o țară agrară și nu avem bogății naturale din care am putea crește economia țării! O idee care încearcă acum Plahotniuc s-o explicae ar fi afacerile dar și afacerile mijlocii, doar așa vom prospera și vom ajunge la un nivel European!

 • Orice progres pentru Moldova este binevenit ,anume cind se vb despre dezvoltare si inovare….

 • Sper ca aceste dezbateri sa devina atractive si pe ntru tinerii antreprenori nu doar pentru cei care deja sunt incadrati in domeniul afacerilor.
  E nevoie de mai multe astfel de forumuri pentru exitinerea potentialului investitional in RM

 • Plahotniuc trebuie sa contribuie la maxim in dezvoltarea domeniilor unde se pricepe el mai bine, astfel sa-si aduca aportul la cresterea economica a acestui stat. Insa in domeniul businesului el are o experienta destul de serioasa. Deci stie unde sunt problemele cu care se confrunta afaceristii si acum deja poate influienta si eliminarea acestor probleme.

 • Iulian Andrei

  Um mediu de afaceri puternic va duce la o dezvoltare mai rapidă a țării, poate crea noi locuri de muncă, iar pentru asta trebuie de creat condiții.

 • Preblemele discutate inaceasta intrunire ajung si in vizorul Premierului, care la fel se implica activ in rezolvarea acestora

 • Ursu Elena

  Plahotniuc vrea sa dezvolte o elita economica ceea ce lipseste cel mai mult RM. Faptul ca nu avem o elita economica puternica face sa avem un mediu de afaceri slab dezvoltat, un mediu de afaceri slab dezvoltat inseamna deficit pe piata locurilor de munca. Nu sunt locuri de munca destule deci moldovenii pleaca peste hoatare.

 • Diana Popa

  Astefel de reuniuni pot consolida colaborarea dintre oamenii de afceri si autoritati pentru o mai buna dezvoltare a mediului de afaceri si o economie mai prospera.

 • Avem sprijin din partea oficialilor europeni, deci avem perspective de dezvoltare prospera si asta este un mare plus pentru tara noastra.

Leave a Reply