Connect with us

Politică

Primarul general Ion Ceban a avut o întrevedere cu Ala Revenco, reprezentanta asociației AO „Părinți Solidari”

Primarul general Ion Ceban a avut o întrevedere cu Ala Revenco, reprezentanta asociației AO „Părinți Solidari”, asta după ce ieri, în cadrul unei emisiuni televizate aceasta a acuzat Primăria Chișinău că ar face licitații, unde se cheltuie prea mult pe unele procurări.

În timpul emisiunii, primarul general a invitat-o pe Revenco și pe agentul economic la care a făcut referință, însă astăzi a venit doar Revenco.

„Am fost acuzat pe nedrept, iar așa întrebări-afirmații aruncate în spațiul public sunt egale cu minciuni. Am solicitat în cadrul emisiunii de ieri ca activista, Ala Revenco să vină cu agentul economic care ar fi propus prețuri mai mici la elementele de joaca instalate pe Aleea Mircea cel Bătrîn. Am insistat pe acest fapt de câteva ori, ținând cont de faptul ca minciunile au fost tirajate în multe mijloace media în repetate rânduri pe parcursul ultimilor săptămâni. Agentul economic nu a venit. Doamna Revenco a venit cu unele hârtii care nu demonstrează nimic, fără stampilă, fără semnături, iar ceea ce a spus a fost doar la nivel de analiză a pieții, nu au fost luate în calcul certificatele de calitate, aducerea și instalarea acestor elemente, plus că cele anunțate public de Ala Revenco nu a corespuns cu specificațiile din licitație”, a declarat acesta.

Fiind întrebată dacă este familiarizată cu tot procesul, doamna Revenco a răspuns afirmativ.

„În același timp, am constatat că nu cunoaște absolut nimic cu privire la procedură. I s-a explicat că au fost desfășurate legal toate procedurile, mai mult ca atât s-a ținut cont de toți termenii și factorii apăruți. Aceste documente sunt și pot fi analizate. Am cerut și cer dezmințire la acuzațiile nefondate care au fost aduse. Produse pe piață pot fi diverse, la prețuri diferite, dar municipalitatea operează cu datele oficiale, iar toți au dreptul să participe la licitații, acestea fiind efectuate online. Faptul că nu toți au certificate de calitate și nu participă, este problema lor. Oricine poate acuza, dar fără dovezi și doar cu afirmații declarative, nu este corect. Tot la acest subiect solicit ca toate instituțiile media care au scris despre acest lucru și intenționat au dat doar frânturi, să dezmintă informația. Oamenii trebuie să cunoască adevărul”, a declarat acesta.

Primarul spune că municipalitatea astăzi este una dintre cele mai transparente instituții, este singura instituție din țară unde cea mai mare parte a achizițiilor se desfășoară în regim electronic de la suma de 80.000 de lei, sunt desfășurate licitații la subiectele funciare sau de comerț, sunt publicate bugetele, planurile și rapoartele de finanțare.

„Da, avem mult încă de muncit pentru o transparență așa cum și-o doresc cu toții, pentru a exclude cât mai mult flagelul corupției, pentru a asigura servicii de calitate locuitorilor. Și asta vom continua să facem!”, a conchis Ceban.

Populare