Connect with us

Politică

Primarul general către administratorii gheretelor: Nu se va permite amplasarea mai multor unități decât este scris în dispoziție

Noi discuții pe marginea amplasării gheretelor în capitală. Primarul Ion Ceban a discutat astăzi cu administratorii acestora, cărora le-a spus că nu se admite amplasarea mai multor unități, decât este scris în dispoziția semnată anterior, cu privire la sezonul de vară.

Ion Ceban a subliniat că acestea sunt normele legale și nu va permite haos pe străzile Chișinăului.

„Cu privire la celelalte scheme de amplasare, am comunicat că după ce a fost aprobat conceptul, ce ține de comerțul stradal, regulamentul a fost făcut deja public, iar în data de 13 august vor avea loc primele dezbateri publice, cu privire la îmbunătățirea documentului. Începând de atunci, pot parveni propuneri din partea celor cointeresați cu privire la îmbunătățirea regulamentului”, a declarat primarul.

Noul Regulament, care a fost votat în CMC stabileşte modul de organizare şi de desfăşurare a licitaţiilor cu strigare, pentru obţinerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul municipiului Chișinău, condiţiile de participare la licitaţii, de achitare a costului bunului adjudecat și stabilirea modului de amplasare.

Populare