Connect with us

Politică

Primarul Chișinăului: Copiii, părinții și profesorii vor să se întoarcă la școală

De la deschiderea primului centru municipal de vaccinare din Chișinău, care a fost ales ca principal pentru imunizarea personalului didactic, peste 2.000 din cei aproximativ 12.000 de cadre didactice au fost vaccinate.

Potrivit primarului general Ion Ceban, astăzi este planificată vaccinarea a 680 de persoane, dar în același timp a menționat că capacitățile Centrului sunt mai mari – totul depinde de disponibilitatea vaccinurilor.

 „Sper cu adevărat că vom accelera procesul de vaccinare, deoarece cred că aceasta este singura modalitate de a readuce copiii la școală. Obiectivul nostru este să vaccinăm profesorii cât mai repede posibil, deoarece atât copiii, cât și părinții lor și profesorii doresc să se întoarcă la școală. În acest moment, principalul lucru este evitarea riscurilor infecției cu coronavirus”, a subliniat primarul capitalei.

Amintim, mai devreme Ion Ceban a spus că vaccinarea personalului didactic este încă o prioritate pentru primărie și a spus că municipalitatea negociază acum cu autoritățile centrale pentru a obține vaccinuri pentru a accelera procesul.

Populare