Connect with us

Politică

Primarul capitalei, despre „lupta” cu Guvernarea RM, în contextul Covid: 50-60 de decese pe zi vorbesc despre incompetență deplină

Acum, în condițiile în care sunt disponibile tot felul de vaccinuri pentru COVID-19 și procesul de vaccinare este în desfășurare, când există experiență în tratarea coronavirusului, 50-60 de persoane mor zilnic în Moldova. Aceasta înseamnă o gestionare foarte proastă și incompetentă a pandemiei la nivel național. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”, de la Moldova 1.

„Se încurcă în cifre, țin ușile închise, nu răspund la întrebările jurnaliștilor, nu ascultă sfaturi. De trei săptămâni confirm că situația se înrăutățește, că trebuie luate măsuri și scriu contestații. Mi s-a spus că totul este bine. 60 de decese pe zi sunt bune? Și situația se va înrăutăți în zilele următoare. Acest comportament înseamnă neprofesionalism complet și lipsă de respect față de oameni”, a spus primarul.

În ceea ce privește Chișinăul, Ion Ceban a menționat că în municipiu a fost creată toată infrastructura necesară, au fost reproiectate și dotate spitale, a fost creat un Centru COVID-19., iar procesul de vaccinare este bine organizat.

„Din partea autorităţilor centrale există datorii faţă de Chişinău din punct de vedere financiar, precum şi din punct de vedere al medicamentelor şi echipamentelor. Este inacceptabil. Prin acest demers, singura salvare de la catastrofă nu poate fi decât o scădere firească a numărului de boli, fără legătură cu acțiunile autorităților. Va trebui doar să ne rugăm pentru ca acest lucru să se întâmple”, a spus Ceban.

Totodată, primarul Capitalei și-a exprimat încrederea că autoritățile de la Chișinău vor continua să facă față singure pandemiei, dacă nu va ajunge niciun ajutor din partea guvernului.

Populare