Connect with us

Politică

Primăria, gata de iarnă. Săptămâna aceasta va fi convocată celula de criză, în contextul lapoviței anunțate de meteorologi

Săptămâna aceasta va fi convocată celula de criză pentru gestionarea situației de iarnă, în contextul în care Serviciul Meteorologic de Stat a anunțat ploi, lapoviță și ninsori.

În cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi s-a abordat acest subiect. Astfel, responsabilii au solicitat ca să fie o coordonare a tuturor acțiunilor în acest sens.

Anterior, Primarul general Ion Ceban a declarat că drumarii vor împrăștia antiderapant ca să cetățenii să nu ajungă cu fracturi la spital din cauza ghețușului.

De precizat că pe site-ul Primăriei, la categoria „Activitatea curentă a serviciilor gospodărești” cetățenii au posibilitatea să consulte intervențiile zilnice ale regiilor și întreprinderilor municipale, în special intervențiile cu privire la combaterea poleiului de pe străzi și trotuare.

În această iarnă, materialul antiderapant va fi repartizat în suburbii în funcţie de mărimea teritoriului localităţii.

„Astfel, 70 de tone vor fi distribuite oraşelor Durleşti, Sîngera şi Codru, 50 de tone de material antiderapant vor fi redirecţionaţi către, Truşeni, Stăuceni, Cricova, Vadul lui Vodă. 30 de tone de material antiderapant, pentru Vatra, Ciorescu, Grătieşti, Băcioi, Bubuieci, Budeşti, Cruzeşti, Tohatin, Condriţa, Ghidighici şi Coloniţa”, a declarat Ion Ceban în ședințele anterioare.

Populare