Connect with us

Social

Primăria Chișinău a organizat Zilele Chișinăului la Vaslui

La Vaslui, alături de președintele Județului, Dumitru Buzatu, și primarul municipiului, Vasile Pavăl, Ion Ceban a participat la un frumos concert în cadrul Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui.

Potrivit edilului, seara de ieri a fost una superbă, iar în scenă au urcat
Maria Iliuț și Ansamblul etnofolcloric „Crenguța de Iederă”, „Frații Advahov” și formația „Zdob și Zdub”.

În perioada 13-15 august, Primăria municipiului Chișinău în parteneriat cu Consiliul Județean Vaslui, Primăria municipiului Vaslui organizează Zilele Culturale ale municipiului Vaslui, trei zile de concerte, spectacole, expoziții, concursuri sportive, manifestările dedicate copiilor, dar și activități literar-artistice.

Deoarece sunt solicitări foarte multe din partea diasporei, cel mai probabil în curând Zilele Chișinăului vor fi organizate în Italia, Spania și Portugalia, unde sunt foarte mulți conaționali de ai noștri, a declarat Ion Ceban în cadrul ședinței de ieri de la Primărie.

„Și încă o noutate, ne propunem să mergem și în localitățile din țară. Zilele Chișinăului – cunoaște Capitala va ajunge la început în 20 de localități din Republica Moldova. Toți cei care doresc să venim cu un program cultural vom crea o platformă unde se va vota unde își doresc locuitorii să venim. Noi nu ne cerem, merge acolo unde suntem așteptați. Îmi doresc ca talentele, cultura noastră să fie cunoscută și admirată. Oamenii de cultură merită să fie apreciați, Aici acasă. Moldovenii trebuie să cunoască câți moldoveni talentați avem.

Ne propunem să mergem în localități cu multiple activități. Cu evenimente de creație, cu prezentări de carte, cu cu concerte și lansări de expoziție. Tinerii să prezinte programele noastre municipale, pentru tinerii din localități. Îmi doresc foarte mult să cunoască cât mai multă lume câte talente avem. Avem cu ce ne mândri”, a conchis Ceban.

Primăria Chișinău în acest an a organizat Zilele Chișinăului la Buzău, Botoșani, iar azi la Vaslui. Urmează pe data de 18-21 august la Suceava, 25 – 28 august la Alba Iulia și 02-04 septembrie la Piatra Neamț.

Populare