Prezența la vot pe 24 februarie va fi mai mare decât la scrutinele anterioare, analist

26 ianuarie 2019 10:011 comentariuVizualizări:

Interesul față de următorul scrutin electoral și prezența alegătorilor la urne va fi mai mare pe 24 februarie decât la alegerile precedente. Acest lucru se va datora inclusiv noului sistem de vot, iar candidații pe circumscripții vor provoca curiozitatea alegătorilor. De această opinie este analistul politic Corneliu Ciurea, transmite IPN.

În opinia analistului, se va înregistra un grad de apatie mai scăzut în cadrul acestor alegeri. „Eu prognozez că la vot se vor prezenta circa 60% dintre alegători. Interesul este mare”, a declarat Corneliu Ciurea la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Juristul Pavel Midrigan consideră că în mare parte concurenții electorali vor lucra separat, pe circumscripții. „Iată aici apare, ca de obicei, resursa administrativă. Pentru cineva clubul este deschis, pentru cineva – este închis”, spune juristul. În opinia lui, specificul acestor alegeri este că, în mare parte, campania se va desfășura la televiziune.

Jurnalista Irina Astahova este de părere că această campanie electorală este una foarte serioasă. Potrivit ei, nu există prea multe variante ale rezultatelor alegerilor: fie majoritatea va fi formată de socialiști, fie va fi formată o alianță între PDM și blocul ACUM, fie nu vor fi validate.

Referitor la dezbaterile electorale televizate, jurnalista spune că la aceste alegeri va fi mai dificil din punct de vedere tehnic să fie asigurat accesul egal al concurenților.

sursa//ipn.md

1 Comment

  • Da! Pentru că oamenii vor mai repede s-ajungă la scrutin, ca să aibă șansa să voteze democrații, partidul care cu adevărat le-a schimbat viața în mai bine!

Leave a Reply