Connect with us

Politică

Prețul “expertizei” unor ONG „independente”: WatchDog, care o promovează deschis pe Maia Sandu, a primit aproape 2.5 mln lei

Organizația neguvernamentală WatchDog, care o promovează deschis pe Maia Sandu, a primit 140 de mii de dolari din surse externe. Despre aceasta scrie canalul de Telegram “Lustratia”.

„În acest an, doar dintr-o singură sursă, WatchDog a primit peste 140 de mii de USD (circa 2 380 000 de lei). Repetăm, e vorba doar despre transferurile, în două etape, a banilor dintr-o singură sursă, dar se știe că acest ONG are mai multe surse de finanțare. Potrivit informațiilor noastre, în data de 19 februarie 2020, pe contul WatchDog, deschis la una din băncile comerciale din Moldova, a intrat suma de 112112 USD. Banii au fost transferați de “National Endowement for Democracy” prin intermediul City Bank. Aceeași sursă, transferă pe contul WatchDog, pe 25 iunie 2020, suma de 28850 USD. Acum înțelegeți de ce “experții” WatchDog, Valeriu Pașa și Ștefan Gligor sunt atât de activi în atacarea tuturor oponenților Maiei Sandu? Zilnic “expertiza” lor este prezentată în diverse studiouri TV și pe paginile unor site-uri și ziare “independente”, iar costul acestor servicii media… VA URMA”, scrie autorul canalului.

Sursa precizează că membrii consiliului de observatori ai ONG-ului WatchDog este deputatul PAS, Oazu Nantoi, Elena Drăgălin, o susținătoare activă a Maiei Sandu și PAS-ului, Alexandru Machedon, cel care a participat la evenimentul de lansare în campania electorală a Maiei Sandu, Vitalie Eșanu, care are și un video pe rețelele sociale în care ne explică de ce o susține pe Maia Sandu, Sorin Ioniță și Armand Goșu, doi experți din România, care au promovat PAS-ul și pe Maia Sandu.

Populare