Connect with us

Politică

Președinții de raioane îi cer Maiei Sandu să se așeze la masa de discuții cu deputații: Țara e în criză, avem nevoie de un guvern stabil (doc)

Peste 20 de președinți de raioane au semnat o adresare către președintele țării Maia Sandu prin care cer să fie inițiat un dialog cu Parlamentul, pentru a depăși criza politică și cea sanitară. Despre aceasta președintele raionului Cahul, Marcel Cenușa, a anunțat pe Facebook. Reprezentanții autorităților locale își explică decizia prin faptul că situația devine tot mai alarmantă de la o zi la alta, iar sistemul medical nu mai face față numărului mare de îmbolnăviri.

“Cifrele zilnice de morți și noi cazuri de infecții cu COVID-19, pe fundalul spitalelor arhipline din țară, sunt alarmante. Oamenii se tem pentru viața lor și privesc cu frică prezentul și viitorul imediat. Iar pe fundalul crizei pandemice, se aprofundează și criza politică, care are ecou negativ în toate domeniile vieții. De săptămâna trecută am pornit o discuție între președinții de raioane, pentru a face un schimb de informații despre situația în comunitățile lor, acțiunile pe care le întreprind și am ajuns la concluzia că e nevoie de o guvernare stabilă, pentru depășirea situației de criză politică și pandemică”, a scris Cenușa.

Populare