Connect with us

Politică

Președinția, despre excluderea lui Mischevca din Comisia de Heraldică: A fost reînnoită componența, sunt oameni profesioniști – istorici, artiști plastici, designeri

Președinția condusă de Maia Sandu a venit cu o explicație despre excluderea istoricul Vlad Mischevca din Comisia Națională de Heraldică.

„Modificările operate în componența Comisiei Naționale de Heraldică nu au vizat o anumită persoană. De facto, au fost schimbați o treime din membrii comisiei, astfel producându-se o reînnoire a acesteia. Sunt oameni profesioniști – istorici, artiști plastici, designeri”, se arată în explicației instituției conduse de Maia Sandu.

Amintim că unul dintre fondatorii Comisiei Naționale de Heraldică, istoricul Vlad Mischeva, nu se mai regăsește în componența Comisie, după ce Maia Sandu a modificat-o. În locul lui Mischevca a fost numitul designerul vestimentar Daniel Racovița. Decizia Maiei Sandu a stârnit nemulțumiri în rândul istericilor și a oamenilor din știință din Moldova și de peste hotare.

Populare