Connect with us

Politică

Președintele Parlamentului a discutat situația pandemică din țară cu membrii Guvernului în exercițiu

Evoluția situației pandemice, eficiența noilor restricții și procesul de vaccinare în țara noastră au fost discutate, în seara zilei de astăzi, de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu membrii Guvernului în exercițiu, condus de prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi. La ședința săptămânală convocată de speaker a participat și primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

A fost analizată situația actuală a pandemiei de COVID-19, care continuă să fie una alarmantă și care înregistrează un număr mare de decese și persoane aflate în terapie intensivă. S-au evaluat restricțiile actuale si s-a examinat posibilitatea revizuirii unora, precum și a introducerii altora.

Zinaida Greceanîi a menționat că acțiunile autorităților centrale și locale trebuie să asigure protecția vieții și sănătății locuitorilor țării. Potrivit președintelui Parlamentului, trebuie urgent achiziționate vaccinuri suficiente pentru imunizarea în masă a oamenilor.

De asemenea, oficialii au discutat despre situația social-economică în condițiile stării de urgență. Membrii Executivului au informat despre acțiunile întreprinse și cele care urmează, analizând posibile măsuri de susținere economică atât a sectorului de afaceri, cât și a fiecărui cetățean în parte.

Populare