Connect with us

Politică

Președintele: Nu toți judecătorii sau procurorii din țara noastră sunt corupți

Președintele Igor Dodon anunță marea curățenie a sistemului judecătoresc. În cadrul emisiunii „Igor Dodon răspunde”, șeful statului a spus că după alegerile prezidențiale, în prima jumătate a anului 2021, toți magistrații și procurorii din țară vor trece o evaluare serioasă.

“Trebuie să facem o evaluare a tuturor judecătorilor și procurorilor. Noi am vrut să lansăm procesul în acest an, este vorba despre reforma justiției, dar nu am reușit din cauza pandemiei, pentru că nu am putut adopta mai multe legi, a fost și opinia partenerilor externi, care au spus să nu ne grăbim, mai bine după prezidențiale. Dar eu sunt gata să facem acest lucru, pentru că totul începe de la sistemul Justiției”, a spus Dodon.

Totodată, președintele a precizat că nu toți judecătorii sau procurorii din țara noastră sunt corupți. „Trebuie să îi susținem pe cei cinstiți și să le dăm posibilitatea să activeze. Imediat după alegeri, în prima jumătate a anului viitor, noi vom curăța sistemul judecătoresc”, a conchis Igor Dodon.

Populare