Preşedintele Igor Dodon invită oficial liderii partidelor ce au acces în Legislativ la dialog: Avem un blocaj politic post-electoral

25 martie 2019 12:430 comentariiVizualizări:

Șeful statului îi invită mâine, la Reședința de Stat, pe liderii celor trei partide parlamentare cu cel mai mare număr de mandate în Parlament. Astfel, Igor Dodon îi așteaptă pe Zinaida Greceanîi (PSRM), pe Vlad Plahotniuc (PDM) și pe Maia Sandu și Andrei Năstase (ACUM) pentru a discuta o eventuală coaliție parlamentară.

„Aceste formațiuni sunt partidele care au suficiente mandate pentru a discuta formarea unor coaliții”, a declarat Dodon, care a constatat crearea unui vid în spațiul politic post-electoral.

„La ziua de astăzi practic avem un blocaj politic post – electoral. Partidele politice care au trecut în Parlament până la ziua de astăzi nu doresc să discute între ele. S-a creat o situaţie de vid, gol politic al puterii în Republica Moldova. Evident că o astfel de situaţie nu poate să existe prea mult”, a declarat Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă.

Discuţiile vor avea loc la Reşedinţa de Stat. Primul va fi invitat liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, va urma liderul PDM, Vlad Plahotniuc, apoi liderii ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase.

Amintim că PDM a invitat de mai multe ori la discuţii liderii Blocului ACUM, însă aceştia au refuzat dialogul. Mai mult, Partidul Democrat a anunţat că este gata să le ofere şi funcţia de prim-ministru celor de ACUM, dar şi în acest caz invitaţia la discuţii a fost refuzată.

Leave a Reply