Președintele Dodon – la discuții cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova. Ce au discutat

15 mai 2019 13:190 comentariiVizualizări:

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi, o întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova, cu reședința la Chișinău.

Foto: Facebook.com/Igor Dodon

Șeful statului a scris pe pagina sa de Facebook că în cadrul dialogului a relatat despre „evoluția evenimentelor din țara noastră în plan politic, economic și social din ultima perioadă, inclusiv despre acțiunile pe care Președinția preconizează să le întreprindă în viitorul apropiat”.

Referindu-mă la situația politică din țară, Igor Dodon aexprimat regretul pentru blocajul politic atestat pe dimensiunea parlamentară. A menționat că dacă pînă la mijlocul lunii iunie nu vor fi constituite organele de conducere ale legislativului, voi fi nevoit să semnez decretul de dizolvare a Parlamentului și de numire a datei de organizare a alegerilor parlamentare anticipate. A subliniat că acest scenariu nu este bun pentru Republica Moldova, dat fiind că există riscuri de stopare a proiectelor investiționale în infrastructură, apariția unor riscuri în sistemul bugetar, amînarea creării Guvernului și a desfășurării alegerilor locale.

În altă ordine de idei președintele Dodon a relatat că agenda externă a Președintelui RM pentru perioada imediat următoare include: participarea pe 29 mai la summit-ul Uniunii Eurasiatice de la Nur-Sultan, capitala Kazahstanului, pe 6-8 iunie la Forumul Internațional Economic de la Sankt Petersburg și pe 21 iunie – la deschiderea ediției a II-a a Jocurilor Olimpice Europene de la Minsk.

 

Leave a Reply