Connect with us

Politică

Președintele: Am solicitat de la autoritățile ruse 100-150 mii de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru cei din prima linie

Un vaccin omologat împotriva virusului COVID-19 ar putea ajunge la noi în țară până la fârșitul acestui an. În primul rând, imunizarea se va face în rândul persoanelor care luptă cu această maladie. Este vorba despre medici, profesori, polițiști, farmaciști și alții. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Igor Dodon, pa Prime TV.

“Sperăm că în următoarele două luni vom putea obține un vaccin, care să fie omologat la nivel internațional, care să fie administrat în Republica Moldova în primul rând celor din prima linie, după – doritori. Pentru medici, profesori, polițiști trebuie să fie gratis din partea statului, ceilalți – vedem care va fi posibilitatea bugetului”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului spune că a deja discutat cu autoritățile ruse pentru a primi până la 150 de mii de vaccinuri.

„Am solicitat 100-150 de mii de vaccinuri pentru cei din prima linie. Acest vaccin rusesc care deja masiv este utilizat în Rusia, încă nu este omologat pentru export, ei acum trec a treia perioadă de omologare”, a explicat președintele.

Igor Dodon a precizat că vaccinarea în țara noastră nu va fi obligatorie.

Populare