Connect with us

Politică

Presa de la București o atacă dur pe Maia Sandu: Este un politician inflexibil, iar echipa pe care se bazează este prea slabă, ca să se opună Moscovei

Presa de peste Prut o atacă dur pe lidera PAS, Maia Sandu. Aceasta este prezentată de jurnaliștii români ca o figură politică de stânga și anti-naționalistă convinsă. Totodată, Sandu este văzută ca lider al unui partid foarte slab, neorganizat și care nu va putea opune rezistență Federației Ruse.

Portalul de știri b1.ro a publicat o analiză făcută de către jurnalistul Nicolae Federiuc, care susține că în timpul guvernului condus de Maia Sandu, Rusia a recăpătat toate pârghiile asupra instituțiilor de forță din Republica Moldova.

“Maia Sandu reprezintă un partid politic fără identitate clară, prost organizat, iar echipa pe care se bazează este prea slabă, ca să poată opune rezistență Moscovei în chestiuni principiale. Este un fapt deja testat, dacă ne amintim cu câtă lejeritate guvernul condus de Maia Sandu a cedat toată puterea rușilor. Moscova a recuperat practic toate pozițiile pierdute în ultimii ani, mai ales în probleme sensibile precum staționarea ilegală a trupelor sale pe teritoriul nostru național, implicit buba transnistreană. Astăzi, Rusia controlează aproape în totalitate serviciile moldovenești de informații, armata, poliția justiția și toate acestea i-au fost cedate anume de Maia Sandu, fără nici un fel de rezistență”, spune Federiuc.

Totodată, analistul spune că Maia Sandu este un politician inflexibil și incapabil să negocieze, “un partener neloial (a se vedea evoluția relațiilor sale cu Andrei Năstase, fostul ei coechipier de bloc) și o piedică serioasă în calea tentativelor dreptei politice de a face front comun contra Rusiei. Ce-și poate dori Moscova mai mult”, precizează Nicolae Federiuc.

Populare